Rukloje susitiko viceministras M. Velička ir JAV kongresmenas J. M. Shimkus

velicka-shimkus

velicka-shimkusKovo 10 d. krašto apsaugos viceministras Marijus Velička susitiko su Lietuvoje viešinčiu Jungtinių Amerikos Valstijų Kongreso Baltijos grupės pirmininku Johnu M. Shimkumi (John M. Shimkus). Susitikimo Rukloje metu aptarta saugumo situacija regione, bendros JAV ir Lietuvos karių pratybos, dalyvavimas mokymo misijose ir tarptautinėse operacijose.

„Lietuva yra dėkinga JAV už glaudų ir intensyvų bendradarbiavimą, tvirtą paramą ir šalies karių bei technikos dislokavimą pratyboms Lietuvoje, ypač besikeičiančios saugumo situacijos regione akivaizdoje“, – sakė viceministras M. Velička. Viceministras taip pat pasidžiaugė, kad JAV ėmėsi konkrečių atgrasymo veiksmų ir į Baltijos šalis atgabena sunkiosios karinės technikos, tarp kurių yra ir tankai „Abrams“. Planuojama, kad Lietuvą ši technika pasieks šį sekmadienį.

Viceministras su svečiu aptarė tolesnio bendradarbiavimo su JAV galimybes Europos saugumo užtikrinimo iniciatyvos kontekste, taip pat išlaikyti Afganistane ir Irake įgytą bendrą operacinę patirtį.

Kongresmenas J. M. Shimkus vizito Rukloje metu taip pat susitiko su pratyboms Lietuvoje dislokuotais JAV kariais ir Ruklos įgulos kariais, pasveikino tradicinio bėgimo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai atminti dalyvius.

Nuotr. aut. – vyr. srž. Eugenijus Žygaitis ir kpt. Tomas Piličiauskas

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *