JAV atstovų Rūmų pirmininkas išreiškė paramą NATO pajėgumų stiprinimui Baltijos šalyse

jav-atstovu-rumu-pirmininkas-isreiske-parama-nato-pajegumu-stiprinimui-baltijos-salyse

jav-atstovu-rumu-pirmininkas-isreiske-parama-nato-pajegumu-stiprinimui-baltijos-salyseUžsienio reikalų ministras Linas Linkevičius vizitą JAV užbaigė vasario 26 dienos susitikimu su JAV Atstovų Rūmų pirmininku Johnu Boehneriu. Pokalbio metu aptarta JAV lyderystės svarba stiprinant NATO pajėgumus rytiniame Aljanso pasienyje.

„Tikimės solidaus JAV pajėgų ir ginkluotės dislokavimo ir bendrų ginkluotųjų pajėgų pratybų, pritaikant NATO kolektyvinės gynybos pajėgumus naujiems iššūkiams“, – sakė L. Linkevičius.

J. Boehneris taip pat pritarė, kad reikia stiprinti iniciatyvas, kurios suteikia alternatyvų informacijos šaltinį rusakalbėms auditorijoms, pavyzdžiui, Laisvosios Europos radijo TV programa „Esamasis laikas“ (Current time).

Susitikimo metu aptarta vykstanti diskusija dėl paramos Ukrainai, įskaitant ir gynybiniais pajėgumais.

„Gerbiame kiekvienos šalies poziciją, tačiau manome, kad Ukraina turi teisę apginti savo teritoriją ir žmones. Vakarų parama ginklais ir įranga šaliai labai svarbi“, – teigė L. Linkevičius.

Ministras šiuos klausimus taip pat aptarė su JAV Senato Europos reikalų pakomitečio pirmininku Ronu Johnsonu, kuris pabrėžė būtinybę tęsti spaudimą Rusijai sankcijomis, kol Rusija nepakeis savo pozicijos dėl agresijos Ukrainoje. R. Johnsonas taip pat išreiškė nuogąstavimą, kad nesustabdžius Putino Ukrainoje, jis gali nuspręsti tęsti agresiją Rytų Europoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *