Japonijos ir Lietuvos parlamentarų draugystės lygos pirmininkas apdovanotas „Diplomatijos žvaigžde“

Chairman of Japan Lithuania

Chairman of Japan LithuaniaLietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, baigdamas darbo vizitą Japonijoje turėjo susitikimus. Gegužės 10 dieną Lietuvos ambasadoje Tokijuje susitiko su Japonijos verslo, mokslo, politikos, kultūros ir lietuvių bendruomenės atstovais. Renginio metu L. Linkevičius garbės ženklu „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ apdovanojo Japonijos ir Lietuvos parlamentarų draugystės lygos pirmininką Hirofumi Nakasone.

„Draugystės lygos vadovo indėlis į Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimą yra neišmatuojamas – jo dėka tarpparlamentiniai mūsų šalių ryšiai yra tvirti ir intensyvūs, o asmeninis įsitraukimas gilinant Lietuvos ir Japonijos ryšius mokslo srityje itin praturtina dvišalį mokslinį bendradarbiavimą“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Hirofumi Nakasone yra patyręs Japonijos politikas ir ilgametis Lietuvos draugas. H. Nakasone tarnavo ne vienoje Japonijos vyriausybėje – buvo Japonijos švietimo ir mokslo, vėliau užsienio reikalų ministru, specialiuoju Japonijos Ministro Pirmininko patarėju, dabar yra Japonijos parlamento Tarėjų rūmų narys, Japonijos ir Lietuvos parlamentarų draugystės lygos pirmininkas.

Tarp renginio ambasadoje svečių taip pat buvo stambių Japonijos įmonių „NTT Data“, Japonijos medicininių tyrimų agentūros (AMED), Japonijos biopramonės asociacijos (JBA), Japonijos telekomunikacijų įmonių asociacijos (TELESA), Japonijos eksporto ir investicijų agentūros (JETRO), didžiausios Japonijos turizmo įmonės JTB vadovai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *