Lietuvos ir sąjungininkų pajėgų kariai treniruosis sausumoje ir teritoriniuose vandenyse

kariai

kariaiGegužės 1–20 d. skirtingų Lietuvos kariuomenės vienetų ir sąjungininkų pajėgų kariai su kitomis vidaus saugumo tarnybomis treniruosis plataus masto pratybose Lietuvos teritorijoje ir teritoriniuose vandenyse.

Gynybinio pobūdžio operacijose kariai aktyviausiai veiks Ignalinos, Jurbarko, Kauno, Kelmės, Klaipėdos, Kretingos, Mažeikių, Palangos, Raseinių, Šakių, Šiaulių, Šilutės, Švenčionių, Telšių, Vilniaus, Vilkaviškio miestuose ir apylinkėse. Pratybų vietos ir eiga yra iš anksto suderintos su miestų valdžios atstovais ir policijos komisariatais.

Į pratybų scenarijų įtraukiamos miestų savivaldybės ir kitos vietos institucijos, siekiant pratybas priartinti realioms sąlygoms. Tokių treniruočių metu kariai turi galimybę užmegzti ir palaikyti santykius su vietos valdžios atstovais, taip pat skatinamas gyventojų pasitikėjimas, plėtojamas karių ir civilių gyventojų bendradarbiavimą.

Pratybų organizatoriai informuoja vietos gyventojus, kad mokymų metu gali būti naudojamos garsinės ir dūminės imitacijos priemonės, galimas aviacijos panaudojimas. Kariai dėkoja už gyventojų supratingumą ir bendradarbiavimą.

Daugiau informacijos tel.: +37067570107; +37061411067

Asociatyvinė nuotrauka (aut. Giedrė Maksimovicz)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *